Postup zpracování vzorků

Zpracování odebraných rostlinných vzorků probíhá následovně:

1. Mletí vzorků 
Po sběru v terénu byly vzorky usušeny, zváženy a následně umlety na elektrickém mlýnku.

2. Rozdělení vzorků
Po rozemletí jsou všechny vzorky kontrolovány, odděleny vzorky pro fermentační analýzy a další část použita na chemické analýzy.

3. Kontrola vzorků 
Po rozdělení vzorků probíhá další kontrola před transportem vzorků na chemické analýzy do České republiky.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.